![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjcY6JuLIzNu1ZXQL5fXXifBAXxyfVN9AowqSKPOHMWNoNa7MWwSqDQylC9uyoUXw6DJlpk5pqCKmG0uwaqcDp3jn88x2CW8h5M0tB5erevUNVoW6NhLe-2Q0qgGVl8VDCii1KTaNCYk5ge/s320/queimada1.jpg)
La "Queimada" gallega, és un dels rituals més difosos realitzat amb aiguardent.
L'elaboració del brebatge conté una mescla de cultures com la cèltica -elements poètics de conjurs-, romànics, germànics -el plaer per posar-se ebris de manera col·lectiva i el gust per la beguda encesa en flames- i àrabs -el sucre i l'aiguardent-.
Estableix el seu origen entre al segle XI coincidint amb la construcció de la Catedral de Santiago.
L'aiguardent es crema afegint sucre, pells de taronja i llimó, café o vi. Amb un bon pols es pren foc i es remou amb un cullerot mentre es recita un ancestral conjur.
Quan les flames agafen un color blavenc estarà llest per a fer-se servir.
El conjurament consisteix en una cançó antiga que tracta de purificar les ànimes amb el foc així com asustar a les bruixes i als dimonis.
No hay comentarios:
Publicar un comentario