miércoles, 30 de diciembre de 2009

Cervesa i salut

Aquesta beguda mil.lenària originària de la cultura mediterrània clàsica, és una de les més consumides arreu del món. Fa segles que s'utilitza per a fins terapèutics però quasi no hi ha informació sobre les propietats medicinals i nutritives del consum moderat d'aquesta beguda.


Entre les seues propietats medicinals està la de prevenir l'alzheimer i altres problemes mentals amb dos o tres gots de cervesa diaris. La ingesta d'una quantitat no moderada podria ser tòxica pel cervell i no s'obtindrien resultats positius.


A més, un grup de científics de la Universitat d'Oregó als Estats Units confirma que el llúpol conté una sustància hormonal anomenada xanthohumol que posseïx efectes anticancerígens. Beure moderadament cervesa pot aplegar a reduïr en un 60% el perill de patir lessions coronàries, sobretot entre les dones perquè retrasa la menopàusia. També és beneficiosa per a qui pateix hipertensió o altes concentracions de lípids en la sang. La cervesa redueix possibilitat d'úlceres estomacals.


A diferència del que es diu, el consum responsable de cervesa no engreixa perquè un litre té entre 400 i 500 calories, la mateixa quantitat que el suc de taronja.


Aquestes dades són certes gràcies al Centre de Informació Cervesa i Salut creada debut a la demanda informativa existent. Aquesta entitat proporciona informació objectiva i contrastada als professionals sanitaris i a la societat.


D'altra banda he de repetir, com tantes vegades en aquest bloc, que si no es beu amb moderació i responsabilitat la salut i els consells ací donats no serveixen per a res.




No hay comentarios:

Publicar un comentario