lunes, 28 de diciembre de 2009

"Sake": el calor del Sol Naixent


"Sake" es una parula nipona que significa "beguda alcoholica", però a occident quan diem "sake" en referim a un tipus de beguda anomenat "nihonshu", "alcohol japonés". El "sake" es resultat de la fermentació de l'arrós, una elaboració semblant a la cervesa.


Al Japó el sake es serveix fred, tibi o calent depenent de la qualitat del sake, del bebedor o de l'estació de l'any. Beure sake calent es va fer popular durant la Segona Guerra Mundial per a amagar l'aspror del suc d'arrós.


També s'utilitza a gran quantitat de ritus Orientals. Els sionístes el serveixen com a purificador de l'ànima als seus rituals, festivals i cerimònies (semblant al vi de l'eucaristia catòlica). A la II Guerra Mundial, els kamikaze japonesos el bebien abans de alçar vol contra els enemics.

A diverses celebracions i victòries esportives es pren el "iwai-zake" (sake de celebració), aquest és servit per a repartir fortuna als assistents. Després d'un dinar lleuger on es celebre la cerimònia del té la gent sol fer-se un got de sake.


Els últims any al país del sol naixent s'elabora el "toso" amb motiu de la celebració de l'Any Nou. El "toso" és sake remullat amb "tososan", una planta medicinal xinesa. L'Any Nou el toso el proven, fins i tot, els xiquets. A algunes regions nipones els primers glops es beuen per ordre d'edat, des dels més joves fins els més vells.



No hay comentarios:

Publicar un comentario